Info

Bio

Voor wie?

Coaching

Home

Creativiteitscoaching

guggenheim
druppels
bouwkraan
wolkenkrabber
welmoed

Ik heb ruim tien jaar ervaring als journalist, eindredacteur, radiomaker en schrijver. Ik ken het plezier van nieuwe dingen maken van binnenuit, maar ook de problemen die daar soms bij komen kijken.

De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan bezighouden met het onderwerp creativiteit. Eerst vanuit een bijna wetenschappelijke nieuwsgierigheid: waarom hebben sommige mensen betere ideeŽn dan anderen? Hoe genereer je creatieve ideeŽn? En: waarom worden mensen die iets zo wezenlijks bijdragen aan onze samenleving zo weinig gewaardeerd en slecht betaald? Over de eerste twee onderwerpen weet ik inmiddels iets meer. Op de laatste vraag zal ik waarschijnlijk nooit een bevredigend antwoord krijgen.

In de loop van 2009 kwam er een aantal dingen bij elkaar: ik ging als eindredacteur meer andere schrijvers begeleiden, waarbij ik ontdekte dat ik er goed in ben om de vinger op de zere plek te leggen, maar ook om mensen op persoonlijk vlak te coachen.

En ik ontdekte dat Eric Maisel, een van de belangrijkste deskundigen op het gebied van creativiteit ter wereld, coachingscursussen gaf. Ongeveer een jaar ging ik bij hem in de leer. Ik volgde de basiscursus en de gevorderdencursus creativiteitscoaching.

Vanaf de eerste dag liet hij ons andere kunstenaars begeleiden. Dat was spannend, intensief en leerzaam. Ik leerde dat ik als coach goed ben in het verder brengen van vastgelopen creatieve processen en dat ik graag met mensen op zoek ga om hun gedrevenheid (terug) te vinden. Mijn achtergrond als journalist helpt me bij het stellen van de juiste vragen.

Ik ontdekte ook dat ik naast coaching mijn eigen creatieve werk wil blijven doen en. Ik werk drie dagen per week als journalist en eindredacteur bij de Ad Valvas, de universiteitkrant van de VU. De rest van mijn tijd vul ik met het schrijven van een roman en creativiteitscoaching.

Schrijvers en denkers over creativiteit waar ik veel aan heb gehad en door geÔnspireerd ben geraakt zijn onder andere Julia Cameron, Sark, Keri Smith, Mihaly Csikszentmihalyi en Eric Maisel. Ik kan het meest met Maisel, omdat hij kritisch en scherp over het onderwerp creativiteit schrijft, een indrukwekkend goede coach is en wars is van elke zweverigheid.

Welmoed Visser - info [at] creativiteitscoaching.nl

Blog